Fortsättningskurs: Extraktion

Kurslängd 3 dagar

Innehåll

Extraktion är en av de mest centrala delarna i shamansk botekonst och går ut på att avlägsna det som är skadligt för klienten. På kursen får du lära dig olika sätt att göra detta på och knyta nödvändiga kontakter i andevärlden för dessa ändamål. 

På kursen behandlas tänk, förhållningssätt och etik som kretsar kring mötet med klienter och att utforma syftet med behandlingar. Men vi börjar självklart också med oss själva i detta arbete där vi jobbar dels enskilt och i par för att öva på och hjälpa varandra i olika tillvägagångssätt med huuvudfokus på extraktion. 

Alla kurser innehåller förutom fokus på huvudtemat alltid säkerhet, etik och fungerande förhållningssätt, trumma, skallra, sång, dans, resor för varandra och oss själva, arbete med någon större ceremoni och ev. ritualer, arbete i och med naturen och inomhus. Tonvikten ligger på praktiskt lärande genom egen upplevelse och erfarenhet utefter tydliga instruktioner, med utrymme för frågor och funderingar. Vi arbetar med traditionella metoder inom tydliga ramar där stor vikt läggs vid syfte, delaktighet, respekt inför varandra och inför det vi gör. 

För vem? 

Fortsättningskursen i extraktion är till för den som vill utvecklas vidare i det shamanska utövandet med huvudfokus på helande. Krav på förkunskaper är minst grundkursen hos mig, TBK (Staffan Ljung), SCSS eller FSS.

Syfte

Syftet med utlärandet är att den som vill ska kunna fortsätta att utöva shamanism på ett säkert och gynnsamt sätt. Både till förmån för en själv och för andra, om eller när det efterfrågas.