Shamanska verktyg

Inom shamanismen används skallran som ett verktyg i flera olika sammanhang. Personligen använder jag den varje gång som jag utför shamanskt arbete: för att öppna och stänga, försegla, jorda, samstämma, tillkalla, hämta hem, locka fram, driva bort eller inte minst för att sjunga och nynna tillsammans med den i helande och tacksamhet. 

Granhjärta (såld)
Solöga (såld)
Solöga (såld)
Flygvän (ej till salu)

Egentillverkade skallror

Det går bra att köpa en färdiggjord eller göra en förhandsbeställning om man har några speciella önskemål. Så snart en skallra är tillverkad läggs den upp här. Eftersom jag är under upplärning i skallertillverkningens universum så sätts priserna därefter: 450 kr/styck. I priset ingår (om man vill) en personlig ceremoni för att göra skallran till sin när man väl fått den i sin hand.

Materialen varierar, men ofta kommer skinnet från Renen. Pinnar och fjädrar blir jag hittad av i skogaen. En del får jag till skänks av andra medvandrare (tack!) eller så hittar jag material i välsorterade butiker, särskilt vad gäller innehåll och utsmyckning. Vid intresse av en skallra så får man givetivs veta var alla material kommer från på just den skallra som man vill köpa/har köpt.

Tillverkningsprocessen avslutas med att djupgående tacka alla som på olika sätt har bidragit till den färdiga skallran; Renen, Fågeln, Trädet, Stenarna eller vilka som nu än medverkat till skapelsen.