Shamansk cirkel

Vi samlas i cirkeln och fortsätter det shamanska arbetet i den gemensamma kraften. Cirkeln utgör bra tillfällen för den med tidigare erfarenhet att ge och få helande, kraft och kunskap, träna på sådant en tidigare lärt sig, utforska och lyfta relevanta frågor och funderingar. Cirkeln kan innehålla utlärande moment och/eller större gemensamma ceremonier. 

Vad?

Cirkeln består av kulturöverskridande sk. kärn-shamanism med övergripande fokus på helande. Vi arbetar med traditionella metoder inom tydliga ramar där stor vikt läggs vid syfte, delaktighet, respekt inför varandra och inför det vi gör.
Specifikt innehåll spikas och publiceras på denna sida en vecka innan träffen. 

För vem och varför?

Cirkeln är för den med tidigare erfarenhet av shamanskt arbete, och som vill vara delaktig i det tillsammans med andra. Träffarna i cirkeln utgör ett tryggt sammanhang att fortsätta utvecklas i sitt shamanska utövande där man kan få helande, hjälp och stöd vid behov. 
 
När och hur ofta?

Cirkeln hålls var 3:de vecka för att täcka olika månfaser, jämningar och solstånd över hela året. Kommande datum hittar du under anmälningsforumläret. Vid vårdagjämning samt vinter- och sommarsolstånd är innehållet planerat på förhand medan månfas-cirklarna är öppna för förslag på innehåll.

Inbjudan via mejl

Inför varje träff skickas en inbjudan ut via mejl till alla som anmält intresse och/eller tidigare gått en kurs. Den inbjudan innehåller all praktisk info som man behöver inför träffen. Det är självklart alltid välkommet att fråga om man undrar något.

Egna önskemål 

Senast en vecka innan träffen ska särskilda önskemål inkomma via mejl. Det går jättebra att använda Cirkeln till att öva på något moment, be om hjälp med något, utföra en ceremoni för något ändamål, gemensamt utforskande e.t.c. Jag förbehåller mig rätten att avgöra vad som ryms inom ramen för cirkeln. Om något inte ryms på en träff så fungerar oftast ett senare tillfälle istället.

Deltagande efter lust och behov

Man tar ställning inför varje ny träff i cirkeln om man vill delta. Vill eller kan man inte delta så behöver man inte meddela det, det räcker att man säger till när man vill komma. Jag förbehåller mig rätten att anta eller avslå anmälningar.

Anmälan

En preliminär anmälan är inte bindande och kan göras när som helst och till hur många träffar på förhand som helst. Det gör du genom att fylla i formuläret här till höger eller mejla direkt till rebecca@shamanism.se Slutgiltig anmälan görs genom att man betalar in anmälningsavgiften på 100 kr via bankgiro eller swish senast dagen innan träffen. Anmälningsavgiften betalas endast tillbaka om träffen mot förmodan skulle ställas in eller om den har hunnit bli fullsatt.

Nästa träff i Cirkeln

Vi samlas vid nymånen 23 november 2019

Till denna träff finns möjlighet att komma med egna önskemål kring innehåll. Detta görs i så fall i god tid innan träffen via e-post för att kunna planera den så bra som möjligt. Jag förbehåller mig rätten att avgöra vad som ryms inom ramen för cirkeln.

Tid: lördag 23 november 2019. Kl.12:30 – 17:00. Obs, nytt datum.

Plats: Skarpnäck, södra Stockholm.

Antal platser: 3-10.

Kostnad: 250 kr.

Förkunskaper: grundkurs i shamanism (fråga om något är oklart)

Innehåll: Själsresor, kraftdans, sång. Egna önskemål välkomnas. Det definitiva innehållet spikas här en vecka innan. 

Ta med: trumma och skallra om du har. Tunna yogamattor och filtar finns, vill man ha något att ligga/sitta på utöver det så tar man med. Jag står för te och kaffe, vill du äta något utöver det så ta med det. 

Villkor: man delar med sig i cirkeln om det känns rätt för en och det som sägs stannar i cirkeln. Cirkeln är helt fri från alkohol och andra droger. Träffarna är inget forum för reklam, försäljning eller andra andliga utövanden. 

Preliminäranmäl dig genom att fylla i formuläret här till höger eller mejla direkt till rebecca@shamanism.se (skriv då även vart du gick grundkursen). Läs texten här nedan innan du gör en anmälan. 

Kommande datum

2019
16 juli vid Fullmånen
31 augusti vid Nymånen
13 oktober vid Fullmånen
3 november vid tilltagande måne
23 november vid Nymånen (obs nytt datum!)
22 december vid Vintersolståndet

2020
11 januari vid Fullmånen
1 februari vid tilltagande måne
23 februari vid Nymånen
21 mars vid Vårdagjämningen
8 april vid Superfullmånen
(Uppehåll i maj p.g.a kurs)
5 juni vid Fullmånen
20 juni vid sommarsolstånd och nymåne

Kalendariet uppdateras under juli. 

Preliminär anmälan

Obs! Deltagande på en träff i cirkeln kräver att du först gått grundkursen eller motsvarande.

  • Skriv alla datum om du anmäler dig till fler än en träff.
  • Det går även jättebra att mejla önskemål i ett separat mejl - direkt eller vid ett senare tillfälle.