En shamansk läroväg med fokus på helande

Stockholm 6-7 januari 2022

Grundkurs, intensiv. Förutom att tonviken ligger på shamanism och traditionell botekonst, så undersöker vi shamanismens roll idag och hur vi kan leva i samklang med naturen fastän vi bor i en storstad. Hur kan shamanismen hjälpa oss i vår vardag här och nu? 

Platsen för kursen heter Skarpnäck och är ett förortsområde byggt på ett gammalt flygfält med närhet till stadspuls, beläget mellan två stora fridfulla naturreservat. En plats där staden och naturen sammanflätas. Delar av kursen hålls i Nackareservatet. 

Villkor & pris hittar du här. Mer om själva undervisningen och kursinnehåll kan du läsa om nedan och via länken. All praktisk info som vägbeskrivning, packlista e.t.c ges via mejl i samband med anmälan. 
 

Risön 28 april-1 maj 2022

Kurserna grund, extraktion, själsåtervinning I och själsåtervinning II bedrivs parallellt. Det är bara möjligt att gå en kurs åt gången och det ska gå minst 6 månader mellan varje kurs. Minst två deltagare för respektive kurs krävs för att den ska bli av (max ca 10 deltagare totalt).

Risön ligger i Florarnas naturreservat i Uppland, mellan Uppsala och Gävle. Här finns betesmark, skog och myrar, ett landskap med karaktär av norr. 

Villkor & pris hittar du här. Mer om undervisningen och kursinnehåll kan du läsa nedan. All praktisk info som vägbeskrivning, packlista e.t.c ges via mejl i samband med anmälan. 

Om undervisningen

Vi lär ut shamanism: en urgammal andlig väg för botande, helande, kunskap och genomgripande livs-hantering. Undervisningen utgår från den helande vägen och utformas i tätt samarbete med mina lärare i andevärlden.

Vi erbjuder för närvarande kurserna grund, extraktion, själsåtervinning I och II samt kurs i shamanskt distanshelande. Efter en grundkurs kan du gå fortsättningskurserna utan given ordning. Man binder aldrig upp sig för mer än en kurs i taget och man väljer själv i vilken takt man vill lära sig. Om man vill kan man se alla kurserna som olika delar av en och samma utbildning. Dock ska det dröja minst sex månader mellan varje kurs.

För vem?

All vår undervisning riktar sig till dig som är genuint intresserad av och nyfiken på att utöva shamanism. Du bör få behållning av undervisningen om du:

  • vill lära dig att utöva shamanism på ett direkt, praktiskt, resultatinriktat, etiskt grundat och välbeprövat sätt.
  • vill kunna arbeta shamanskt för dig själv och andra i olika helande syften, samt att utifrån en andlig kontext kunna hantera existentiella frågor som berör allt från födelse - liv - död och hinsides. 
  • önskar knyta/återanknyta kontakt med dina andehjälpare och lärare i andevärlden. 
  • har en djup relation till naturen och/eller när en sådan längtan, samt vill kunna kommunicera med den andliga sidan av allt levande såsom träd, stenar, berg, vatten, o.s.v.
  • är i behov av att förstå dina andliga upplevelser (i den mån det är möjligt) och vill sätta dem i ett sammanhang. 

Struktur

Undervisningen består till stor del av praktiska övningar för ett direkt upplevelse- och erfarenhetsbaserat lärande. Teori ges i form av genomgång av relevanta begrepp, historik och shamanismens roll idag. Kursens olika moment utförs både inomhus och utomhus - enskilt, i par eller i grupp. Etik och fungerande förhållningssätt belyses genomgående.

Innehåll

Mål & syfte

Efter en kurs ska kunskaperna vara tillräckliga för att självständigt kunna sköta det egna husbehovet med helande, kraft och vägledning på shamansk väg för sig själv och för andra, i olika stor utsträckning beroende på kurs. Kurserna syftar till att utgöra ett tryggt, kraftfullt och tydligt sammanhang att lära sig att utöva shamanism i. Syftet i ett vidare perspektiv är skapa möjligheten att varsamt föra vidare värdefulla shamanska kunskaper till kommande generationer. 

Fördjupning efter en kurs

Efter grundkursen och mellan kurserna kan du delta på shamanska träffar. Dessa påminner en del om kurserna och har också ett undervisningssyfte. Att delta på träffarna är ett bra sätt att fördjupa sina kunskaper men även lära nytt och få chans att fortsätta samarbeta med andra utövare i olika helande syften. Givetvis kan du sköta din egen förkovran och fördjupning på egen hand efter en kurs också om du vill, eller i kombination med att gå på träffar. Och oavsett vilket är du alltid välkommen att höra av dig efter en kurs via mejl för support kring utövandet. Här kan du läsa mer träffarna.

Innan en kurs

Innan man går en kurs så kan man ställa sig frågan om man vill bli en shaman eller om man behöver anlita en shaman, eller kanske både och. Det ena behöver förstås inte utesluta det andra, tvärtom är det sedan tusentals år en vanlig väg att gå, att först bli hjälpt och sedan gå vidare och själv lära sig hjälpa andra. Hur som helst tycker jag att man ska ställa sig själv den frågan så att man själv är klar över vad det är man vill eller behöver. 

Anmälningsformulär

Genom att fylla i och skicka in formuläret görs en preliminär anmälan. Garanterad plats ges först när anmälningsavgiften inbetalas, vilket är en slutgiltig anmälan som är bindande. Läs alltid villkoren innan du gör din slutgiltiga anmälan. 

  • Fylls endast i om du anmäler dig till en fortsättningskurs.

GDPR

De personuppgifter som hanteras är följande: namn, telefonnummer, e-postadress och i vissa fall organisationsnummer samt fakturaadress. De hanteras med största säkerhet och delas inte till någon obehörig part. När någons personuppgifter inte längre anses nödvändiga att lagra så raderas dessa. Varje enskild person kan när som helst be mig att ta bort dennes personuppgifter ur våra system. Välkommen med frågor via e-post: rebecca@shamanism.se